Coaching - Gemma denteneer

“Het gaat om de natuur van de mens; dat die zichtbaar mag worden.” 

We leven in een maakbare maatschappij. Het lijkt veelal te gaan om kwantiteit, het willen voldoen aan de verwachtingen van de buitenwereld, het constant vergelijking zoeken met de ander. Wat de buitenwereld van iemand ziet, is maar het topje van de spreekwoordelijke ijsberg. 

Als je gedrag, zichtbaar voor de buitenwereld, niet meer overeenkomt met wat de binnenwereld ervaart, ontstaan angsten en blokkades, stagneert spontaniteit en creativiteit. In plaats van verbinding te maken tussen de binnen- en de buitenwereld volgt een ontkoppeling en ontstaat energieverlies. Ik laat mensen dieper kijken, waardoor ze soms beseffen: ‘Wat ik daar buiten laat zien, dat wíl ik helemaal niet.’ Dat te zien en te doorgronden, is confronterend en bevrijdend tegelijk.

Zelfreflectie en bewustwording geeft (h)erkenning op de tegenstellingen die ieder mens in zich heeft. Er zijn altijd twee kanten aan dezelfde medaille. Door je innerlijke tegenstellingen te leren accepteren kun je ze vervolgens integreren. In wezen gaat het om je échte kleur bekennen.

Wat de tekenen ook zijn, vaak blijken ze een symptoom van een achterliggend, groter en boeiend thema. Om een duurzame verandering binnen jezelf teweeg te brengen, gaan we daarmee aan het werk. Als coach ga ik altijd op zoek naar jouw natuur. Daar ligt namelijk je krachtbron; de bron voor groei naar authenticiteit. Ik kan je daarin begeleiden en dat gebeurt vanzelfsprekend zorgvuldig, vertrouwelijk en veilig.

Het gevolg? De energie gaat stromen en er ontstaat vernieuwd ontwikkelperspectief. Zo kun jij zichtbaar worden voor anderen en gaan staan voor jouw talenten en kwaliteiten. Je gaat zelf de verwachtingen creëren, waarbij jij gedrag laat zien wat overeenkomt met datgene wat binnen in je leeft. 

Nieuwsgierig naar triggers? Of wil je meer weten? Neem gerust contact met me op.