Ervaring, inspiratie en kunde

Naast mijn levenservaring, beschik ik over meer dan dertig jaar werkervaring. In 1990 vestigde ik me als zelfstandig organisatieadviseur, trainer en coach. Ik volgde een scala aan opleidingen op het gebied van organisatieontwikkeling, leiderschap en persoonlijke groei. Op zoek naar een opleiding die ging over de wortels van mijn vakgebied, kwam ik terecht bij het Jungiaans Instituut in Nijmegen. Daar volgde ik de opleiding tot dieptepsycholoog JI® en analytisch therapeut, aangevuld met een Master in Psychosocial Health Sciences. Als specialisatie koos ik het op een duurzame manier benaderen van steeds terugkerende thema’s.

Mijn meerwaarde is dat ik naast mijn bedrijfskundige kijk het therapeutisch vak versta. Ik heb daarmee inmiddels veel ervaring opgedaan, in zowel organisaties als in persoonlijke trajecten met cliënten. Wát er ook bij mensen gebeurt, wat ze ook ervaren, ik kan processen in alle professionaliteit en vertrouwelijkheid begeleiden.

Carl Gustav Jung, Tjeu van den Berk en Harry Rump zijn inspiratiebronnen. Maar er zijn er meer, in mijn werk combineer ik Cultural Transformation Tools (C.T.T.) (Barrett), Spiral dynamics (Beck), Voice dialogue/Psychosynthese (Assagioli), Integrale bewustzijnsontwikkeling (Wilber), de Theorie U (Scharmer).

In mijn werk geldt ook voor mij: zo binnen, zo buiten. In oprechtheid en eerlijkheid bied ik maatwerk. Bied ik dat wat nodig is, waar het nodig is, zo vaak als het nodig is. Beelden en symbolen zijn belangrijk voor mij, want die resoneren met het binnenste van de mens, waar ook de stuwende oerkracht zich bevindt. Zo werk ik met film, muziek, beeldende kunst & poëzie. Dat reikt dieper en verder dan woorden alleen.

Goed om te weten:
Aanvullend op mijn ervaring in leven, werk en opleidingen, ben ik C.T.T.®  en C.A.D.T.®  geaccrediteerd.

Ook ben ik als docent geregistreerd bij het CRKBO. 

Gemma Denteneer (fotograaf: Marjolijn de graaf)