Leiderschap - Gemma Denteneer

“Je beschikt over capaciteiten waarmee je wonderen zou kunnen verrichten, als je maar wist hoe je ze moet aanboren.”  – David Bohm 

De grote leiderschapsvraag is hoe je de ander kunt inspireren en in zijn volle kracht kunt laten komen. Door ontwikkeling in professionaliteit te bieden. Door ergens duidelijk voor te staan en richting te geven. Door oprechte aandacht voor goed contact, een goede relatie. Daarvoor is het noodzakelijk de ander te zien, los van jezelf. Dat vraagt om zelfreflectie, bezinning. Zo leer je jezelf kennen, in jouw natuurlijke leiderschapskracht. Jezelf kennen is immers een voorwaarde om de ander te ‘dienen’. 

Welke vragen hebben mensen, kun jij ze daarmee helpen of beter iemand anders? Welke ruimte en welk vertrouwen is nodig om krachten en talenten ten volle te benutten? Het werkt verrijkend voor zowel mens als organisatie om ieders volledige potentie te gebruiken. Zo ontstaat een organisatie waarbinnen innovatie- en creatiekracht aanwezig is, waar mensen een individuele én gezamenlijke verantwoordelijkheid willen dragen en waar de sfeer plezierig is. 

Meer lezen over mijn kijk op natuurlijk leiderschap in relatie tot organisatieontwikkeling?

Nieuwsgierig naar triggers en mijn aanpak?